نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 5 آبان 1398 | بازدیدها: 1782
0
هنگامی که استیو جابز در سال ۱۹۹۷ به اپل بازگشت؛ این شرکت در وضعیت بسیار سختی قرار داشت. در آن زمان، اپل خودش را یک شرکت خلق و مبتکر معرفی کرده بود ولی به شدت مشکل سوءمدیریت و عدم تمرکز داشت. اپلی که با شرکت فعلی متفاوت است.
اپل امروز بنای خود را روی سادگی و کیفیت نهاده است و دهها محصول پر فروش در بازار دارد که شاید خلاقانه و منحصربهفرد نباشند ولی موفقیت این شرکت را تضمین کردند.
موضوع: کارآفرینی, عمومی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 تیر 1398 | بازدیدها: 2317
0
گروه معظم چینی تجارت الکترونیک علیبابا توانست در طی یکروز رکورد فروش سال 2018 را بشکند. این گروه تجاری موفق شد در روز Double 11 که به عنوان بزرگترین روز خرید در کشور چین محسوب میشود، بیش از 30.9 میلیارد دلار فروش داشته باشد. در ادامه موفقیتهای خیره کننده علیبابا در عرصه تجارت اینترنتی، آنها اهداف بلندمدت و البته بلندپروازانه خود را هم اعلام نمودند.
شرکت قصد دارد تا سال 2036، بیش از دو میلیارد مشتری را تحت پوشش خدمات خرید آنلاین خود قرار دهد. به علاوه آنها در نظر دارند بتوانند کلیه خریدها را در عرض 72 ساعت به هر نقطه از دنیا ارسال و به دست خریدار برسانند. همچنین در این بین تعداد شرکتهای فروش همکار خود را به 10 میلیون شرکت ارتقا دهند!
موضوع: اقتصاد جهان, کارآفرینی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 14 اسفند 1397 | بازدیدها: 856
0
ظاهرا تاسیس یک شرکت بزرگ و مهم تکنولوژی نمیتواند دلیل کافی برای جلوگیری از اخراج و برکناری از این شرکت باشد. استیو جابز شاید بهترین نمونه در این مورد باشد؛ او اپل را ترک کرد یا کنار گذاشته شد (بسته به دیدگاه شما به عملکرد او در این شرکت) و سپس شرکت دیگری تاسیس کرد و تا زمان بازگشت دوبارهاش به اپل، تمام وقتش را صرف این شرکت تازه تاسیس کرد.
اتفاقهای مشابه این در سالهای اخیر هم افتادهاند و شاید یکی از جنجالی ترین آنها اخراج تراویس کالانیک مدیرعامل شرکت اوبر باشد. با این اوصاف تاسیس یک شرکت تکنولوژی که بعدها به یکی از موفقترین و موثرترین شرکتهای جهان تبدیل شود، نمیتواند تضمینی برای باقی ماندن موسسان و مدیران آن در جایگاه خودشان باشد. درست به همین دلیل هم مجله آنلاین بیزینس اینسایدر به بررسی و معرفی معروفترین و مهمترین مدیران تکنولوژی که از شرکتشان اخراج شده یا کنار گذاشته شدند، پرداخته است.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, کارآفرینی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 13 شهریور 1397 | بازدیدها: 2852
0
آمازون یکی از شرکتهایی است که سالیانه در حال استخدام نیروهای جدید و کشف استعدادهای مدیریتی و اجرایی است.
این شرکت برای استخدام نیروهای جدید یک اصل بنیادین دارد که بیش از ۲۰ سال روی اجرا و پیادهسازی آن اصرار ورزیده و به نظر میرسد یکی از دلایل موفقیت این شرکت در جذب نیروهای خلاق، مستعد، باهوش و برجسته باشد.
مدیران مسئول استخدام در شرکت آمازون باید پیش از استخدام هر فردی، به ۳ سوال اساسی پاسخ دهند. این سوالات را ۲۰ سال پیش، جف بزوس پیشنهاد داد و هنوز هم اجرا میشوند.
جف بزوس، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت آمازون، طی نامهای در سال ۱۹۹۸ به سهامداران، مشتریان و کارکنان آمازون، از ۲۱۰۰ کارمند این شرکت به عنوان افرادی «هوشمند، سختکوش و مردمی احساساتی و مشتریمدار» یاد میکند.
موضوع: اقتصاد جهان, مدیریت , رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 8 تیر 1397 | بازدیدها: 3356
0
1. کاهش در لیلام اسعار خارجی بانک مرکزی با درنظرداشت تقاضای مارکیت به دالر
2. نظریات بانک مرکزی در مورد عدم مداخله بانک مرکزی برای کنترول اسعار خارجی در افغانستان
3. عدم توسعه نظام مالی وبانکداری افغانستان و کمبود فرصت ها برای سرمایه گذاری در پول افغاني و یا حتی هیچ فرصتی برای سرمایه گذاری در محصولات افغانی که برای جذب پول افغانی از بازار وجود ندارد.
4. افزایش قیمت دالر به طور کلی در سطح جهاني
5. تغییر در ترکیب ذخایر الزامی بانکها، و لغو ترکیب سابق. اصلاح یا تغییر در سیاست، تأثیر فوری بر بازار ندارد، اگر چه این تصمیمات چندین روز پیش گرفته شده است، اما اکنون واکنش داد به تنزیل نرخ تبادله افغاني.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, افغانستان و جهان, اقتصاد, اقتصاد عمومی, بانکداری, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 3 اردیبهشت 1397 | بازدیدها: 1614
0
ما کلا به اقتدار و قطعیت در کارها و تصمیمهایمان نیازمندیم چراکه مغزهایمان برای دریافت چیزهای خوب آمادگی ندارد و این آمادگی نداشتن همراه با ترس نیز هست. همانطور که عدم اطمینان ما افزایش پیدا می کند، هر چقدر که این عدم اطمینان بیشتر می شود، مغز کنترل خود را به بخش کنترل «احساسات مغز» میسپارد؛ جایی که احساساتی نظیر وحشت و اضطراب در آن به وجود میآیند.
موضوع: کارآفرینی, عمومی, دانستنی, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 24 فروردین 1397 | بازدیدها: 1911
0
همان طور که احتمالاً می دانید گروه علی بابا یک مجموعه چینی است که خدمات تجاری متنوعی را از طریق بستر اینترنت ارائه می دهد. این کمپانی در سال 1999 توسط «جک ما» و با همکاری «پنگ لی» تأسیس شد و از سال 2001 به سوددهی رسید. علی بابا در سال 2003 وبسایت «Taobao» را برای رقابت مستقیم با eBay راه اندازی کرد و یک سال بعد سیستم پرداخت آنلاین «Alipay» را معرفی نمود.
علی بابا در سال 2014 به صورت عمومی سهام خود را عرضه کرد و جک ما با ثروتی که از این راه به دست آورد، تبدیل به سی و ششمین ثروتمند دنیا شد. دنیل ژانگ در حال حاضر مدیر اجرایی گروه علی بابا بوده و جک ما سهامدار اصلی و رئیس هیئت مدیره آن است.
موضوع: اقتصاد جهان, کارآفرینی, عمومی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 16 فروردین 1397 | بازدیدها: 1858
0
لارن پاول جابز همسر استیو جابز فقید و یکی از ثروتمندترین و موفقترین زنان در آمریکاست. شاید بسیاری از مردم، ثروت هنگفت او را فقط به شوهرش نسبت دهند و از این لحاظ، او را بسیار خوششانس بدانند، اما باید بدانید که درصد زیادی از دارایی او، با سعی و تلاش خودش و ایدههای فوقالعادهای که در سر دارد، بهدست آمده است. او یکی از تاجران و کارآفرینان موفق است و در زمینههای متعددی فعالیت دارد. این مطلب، شما را بهطور کامل با این مدیر موفق آشنا میکند.
موضوع: کارآفرینی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 4 فروردین 1397 | بازدیدها: 1286
0
جمهوری دموکراتیک تیمور شرقی کشوری است واقع در جنوب شرق آسیا که پایتخت آن شهر دیلی است. تیمور شرقی که بیش از یک میلیون جمعیت دارد، بعد از مدتها که مستعمره پرتقال و اندونزی بود، تازه استقلال یافته است.
در اواخر سال ۱۹۹۹، ۷۰ درصد زیرساختهای اقتصادی تیمور شرقی توسط نظامیان اندونزیایی و شبهنظامیان تخریب شد و به دنبال آن نزدیک به ۲۶۰ هزار نفر از مردم تیمور شرقی از این کشور مهاجرت کردند. با به استقلال رسیدن این کشور در سال ۲۰۰۲، سازمان ملل با کمک دیگر سازمانهای بینالمللی شروع به بازسازی زیرساختهای تخریب شده کردند و تنها در عرض چند ماه، نزدیک به ۵۰ هزار نفر از مهاجران به کشور بازگشتند.
موضوع: اقتصاد جهان, کارآفرینی, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 4 فروردین 1397 | بازدیدها: 2689
0
بانک مرکزی (Central Bank) ستون فقرات نظام بانکداری و مالی کشورها تلقی می گردد. بانکهای مرکزی نقش بسیار مهم وحیاتی در اقتصاد کشورها دارند و موفقیت آنها یکی از اولویت های امور حکومتداری خوب (Good Governance) در سراسر جهان بشمار می رود. هرچند این نوشته مبتنی بر تحقیق کیمی نیست به آنهم می تواند برای باز کردن یک گفتمان تازه در مورد کارکرد بانک مرکزی کشور مؤثر واقع شود. از آنجاکه تبصره در مورد وضعیت و کارکرد بانک مرکزی ایجاب بحثهای طولانی دارد بناً من خواستم فقط در باره ده مورد از ناکامی های د افغانستان بانک (Da Afghanistan Bank) بصورت کیفی بنویسم و بگذارم خواننده گان گرامی خودشان در هر مورد آن جستجو و تحقیق بیشتر نمایند و به نتایج دقیق تر تحقق یابند. بناً این نوشته فقط ده مورد که در آن بانک مرکزی بنظر من ناکام است را بررسی می کند.
موضوع: اقتصاد جهان, افغانستان و جهان, بانکداری
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 20 اسفند 1396 | بازدیدها: 1276
0
جک کمپ (Jack Kemp) عضو کنگره آمریکا در سال 1984 قانون استاندارد طلا را معرفی کرد. در آن زمان اکثر مردم عقیده داشتند هیچ چیز دیگری باثباتتر از طلا وجود ندارد که بتواند مبنای اقتصاد قرار گیرد. با این حال اکنون پس از گذشت سه دهه طلا جذابیت و شکوه اولیه خود را از دست میدهد و کودک نوظهوری به نام بیتکوین جای آن را میگیرد. چیزی که در سال 1984 همانند یک داستان علمی-تخیلی به نظر میرسید. امروز ما شاهد آن هستیم که بیتکوین به عنوان پولی ایمن جای طلا را میگیرد و به انتخاب اول سرمایهگذاران بزرگ تمام کشورهای جهان تبدیل میشود.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, اقتصاد, بانکداری, تکنولوژی و فناوری, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 16 اسفند 1396 | بازدیدها: 1714
0
چه چیزی نظام بانکی روسیه را تا مرز فروپاشی کامل پیش برده بود؟ در زمان بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۹، روسیه شاهد رکود بزرگی در بازارهای مالی خود بود. رکودی اقتصادی که همزمان با افت شدید قیمت نفت خام و ترس سیاسی پس از جنگ با گرجستان بر این کشور سایه افکنده بود. بر اساس گزارش بانک جهانی زیربناهای کلان اقتصادی کوتاهمدت روسیه، این کشور را در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر در برابر بحران آمادهتر کرده بود اما ضعف ساختاری مشهود و وابستگی شدید به قیمت نفت موجب شد تا اثرات بحران مالی جهانی بر این کشور بسیار زیاد باشد. در اواخر سال ۲۰۰۸ و در آغاز بحران مالی، بازارهای روسیه سقوط کرده و ارزش بازار سهام این کشور بیش از یک هزار میلیارد دلار کاهش یافت، با وجود این افت یک سال بعد بازار سهام روسیه بهترین عملکرد را در میان بورسهای جهان به نام خود ثبت کرد. البته این نخستینباری نبود که روسیه با بحران مالی مواجه میشد. در سال ۱۹۹۸ بحرانی مالی در روسیه به وجود آمد که به شدت به اقتصاد این کشور ضربه زد به طوری که در پی آن ارزش روبل در برابر ارزهای دیگر به شدت کاهش یافت. اتحاد جماهیر شوروی یکی از دولتهایی بود که پس از جنگ جهانی دوم به یک ابرقدرت جهانی تبدیل شده بود. نظام اقتصادی پس از جنگ در واقع رقابت میان نظام سرمایهداری آمریکایی و سیستم سوسیالیستی شوروی بود. چندین دهه پس از جنگ جهانی، این دو ابرقدرت برای سلطه بر جهان با یکدیگر به رقابت پرداختند. با وجود این دیری نپایید که در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و ۱۵ کشور جدید از تجزیه شوروی به جهان معرفی شدند. با وجود این، روسیه که تجسم مدرنی از اتحادیه جماهیر شوروی بود تنها هشت سال پس از تجزیه شوروی ورشکسته شد. روسیه مجبور شد برای مدتی برای انجام معاملات خود دست به دامن دلار واحد پول کشور رقیب خود شود و زمانی که از این وابستگی دست کشید ارزش روبل به شدت کاهش پیدا کرد و بدهیهای این کشور معوق شد. برای کشوری که برنامه سلطه بر جهان را داشت رویدادهای سال ۱۹۹۸ چیزی کمتر از تحقیر نبود. هرچند روسیه توانست پس از مدتی از این شوک خود را رها کرده و مجدداً بر مسیر توسعه گام بردارد اما داستان بحران روبل سال ۱۹۹۸ همچنان یک مورد جذاب برای بررسی به شمار میآید. اما دلایل بحران روبل چه بود؟
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, بانکداری, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 4 اسفند 1396 | بازدیدها: 2323
0
در بحبوحه بحران مالی روسیه، پوتین یک زن را به عنوان شخص اول نظام بانکی کشور منصوب کرد. زنی که پیش از انتصاب به عنوان رئیسکل بانک مرکزی در وزارت اقتصاد روسیه تواناییهای خود را نشان داده بود. اقتصاددانی که مسیری را در پیش گرفت که برخلاف بسیاری از سیاستهای آن زمان روسیه بود. اولین تقابل الویرا نابیولینا با سرمایهگذاری در دوران دانشجویی او رخ داد. زمانی که او در واحد درسی به نام «نقد نظریه اقتصادی غرب» نامنویسی کرد. این یک شروع غیرمتعارف برای کسی بود که بعدها به عنوان رئیس یکی از مدرنترین بانکهای مرکزی دنیا مشغول به کار شد. آن روزها، او با تناقض دیگری درگیر بود. اقتصاد روسیه چند سالی بود که به دلیل فساد، رانتخواری، تحریمهای غرب و بهای پایین نفت و گاز (اصلیترین کالاهای صادراتی این کشور) عملکرد ضعیفی داشت. با وجود این بانک مرکزی روسیه (CBR) مدلی برای سیاستگذاری تکنوکراتیک و شایسته به حساب میآمد. زمانی که خانم نابیولینا در سال ۲۰۱۳، رئیس بانک مرکزی شد، با سیاستهای خاصی که در پیش گرفت توانست اقتصاد روسیه را سرپا نگه داشته و از مشکلات وخیم خارج کند.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, بانکداری, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 1 اسفند 1396 | بازدیدها: 2305
0
زمانی که در سال 1994 الویرا نابیولینا به عنوان مشاور اقتصادی وارد وزارت تجارت و توسعه اقتصادی روسیه شد، هیچکس فکرش را نمیکرد که این بانوی اقتصاددان 20 سال بعد بتواند یکی از بزرگترین بحرانهای بانکداری جهانی را تحت کنترل قرار داده و بخش مالی متورم و ناکارآمد روسیه را به شرایط قابل قبولی برساند.
الویرا که در سال 2013 به عنوان رئیس کل بانک مرکزی روسیه منصوب شد، پس از تاتیانا پارامونوا دومین زنی بود که اختیار نظام بانکی بزرگترین کشور دنیا را بر عهده میگرفت.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, بانکداری, انفوگرافی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 20 بهمن 1396 | بازدیدها: 1726
0
درحالی که سیلیکونولی روندی نزولی در پیش گرفته است، سئول همچنان به روند صعودی خود در نوآوری ادامه میدهد.
بر اساس گزارش شاخص نوآوری بلومبرگ ۲۰۱۸ ایالات متحده برای نخستین بار در شش سال اخیر از میان ۱۰ کشور برتر این رتبهبندی خارج شد. این در حالی است که کوریای جنوبی و سویدن رتبههای اول و دوم را به خود اختصاص دادهاند.
این شاخص کشورها را بر اساس هفت ضابطه شامل هزینههای تحقیق و توسعه و تراکم شرکتهای دولتی هایتک رتبهبندی میکند.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, کارآفرینی, برگرفته