نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 15 دی 1399 | بازدیدها: 559
0
با بررسی دفترچههای یادداشت آزمایشگاهی لویی پاستور معلوم شده است که این شیمیدان مشهور فرانسوی در مورد برخی از مشهورترین آزمایشهای خویش عمداً همکاران خود و عامه مردم را فریب داده است. این مطلب را تاریخدانی به نام جرالد جیسن از دانشگاه پرینستون واقع در ایالت نیوجرسی آمریکا فاش ساخته است.
موضوع: اقتصاد جهان, عمومی, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 15 دی 1399 | بازدیدها: 785
0
مردم عجله داشتند در ایام کرونا تماس تصویری بگیرند و اریک یوان از این فرصت طلایی استفاده کرد.
تقریبا یک سال پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا را کشف کرد؛ هنوز مردم در خانه هستند و از ادارهها، سینماها، رستورانها، استادیومها و مراسمهای ملی مذهبی دوری میکنند.
بسیاری از ارتباطات و تعاملات در سال ۲۰۲۰ از طریق تماسهای تصویری و ویدئویی بوده است و ما نمیتوانیم درباره این ایام صحبت کنیم؛ بدون اینکه به نرمافزار Zoom اشاره نکنیم.
موضوع: اقتصاد جهان, عمومی, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 15 دی 1399 | بازدیدها: 262
0
در اوایل سال 2020، دانشمندان به دنبال یافتن واکسن ویروس کرونا (SARS-CoV-2) بودند. آنها مراقب بودند که قول یافتن سریع واکسن را به جهانیان ندهند. سریعترین واکسنی که قبلاً تولید شده بود، از نمونهبرداری ویروسی تا تایید شدن آن، چهار سال به طول انجامید. این واکسن، واکسن بیماری اوریون بوده است که در دهه 1960 شایع شده بود. در حال حاضر پس از یک سال که واکسن طراحی شده و تقریبا در سراسر زمین تا تابستان سال 2021 توزیع خواهد شد، بسیار خوشبینانه به نظر میرسد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
موضوع: اقتصاد جهان, عمومی, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 مهر 1399 | بازدیدها: 2027
0
کرونا این روزها سایه خود را بر تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان گسترانده و به مرور زمان چهره دهشتناک خود را بیشتر نمایان میکند. در حالی که برای دههها موضوع فقرزدایی در صدر اولویت حکمرانان جهان بوده، به نظر میرسد کووید 19 تمامی رشتهها را پنبه کرده و موج نیم میلیاردنفری فقر به ساحل اقتصاد برخورد خواهد کرد. پژوهش دانشگاه سازمان ملل متحد درباره ارزیابی تاثیر شیوع کرونا بر فقر جهانی، نشان میدهد که وضعیت فقر در هر سه سطح خط فقر ترسیمشده (9 /1 دلار، 2 /3 دلار و 5 /5 دلار در روز) تشدید خواهد شد. این مطالعه با در نظر گرفتن بالاترین سطح فقر یعنی 5 /5 دلار در روز، سه سناریو را برای تاثیرات ویروس کرونا بر جهان متصور است. در سناریوی نخست، نزدیک به 124 میلیون نفر؛ در سناریوی دوم حدود 249 میلیون نفر و در سناریوی سوم، حدود 5 /523 میلیون نفر بر شمار فقرای جهان افزوده خواهد شد. در این مطالعه تعداد افرادی که در فقر شدید قرار دارند و از درآمدی کمتر از 9 /1 دلار در روز برخوردارند، افزایش بسیار چشمگیری داشته است و پیشبینی میشود حدود 419 میلیون نفر بر تعداد پیشین این گروه از فقرا افزوده شود که نتیجه فاجعهبار آن، قرار گرفتن بیش از یک میلیارد و 178 میلیون نفر در فقر شدید خواهد بود.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, انفوگرافی, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 مهر 1399 | بازدیدها: 555
0
در تابستان 1995، جف بزوس فرد لاغر وسواسیای بود که در یک زیرزمین به همراه همسرش کتابها را داخل جعبه بستهبندی میکرد. امروز، پس از 25 سال، او احتمالاً بانفوذترین فرد قرن 21 است: یک ورزشکار که طلاق گرفته است و عملیات فضایی و اداره روزنامهها را بهعنوان تفریح انجام میدهد و از وارن بافت تحسین و از دونالد ترامپ زخمزبان میشنود. آمازون، شرکت او، دیگر تنها یک کتابفروشی نیست، بلکه مجموعهای از هلدینگها به ارزش 3 /1 تریلیون دلار است که مصرفکنندگان عاشق آناند، سیاستمداران عاشق نفرت از آن و سرمایهگذاران و رقبا یاد گرفتهاند که هیچگاه علیه آن شرطی نبندند. اینک همهگیری ویروس باعث تقویت موجی دیجیتالی شده است که نشان میدهد چقدر آمازون برای زندگی روزمره در آمریکا و اروپا مهم است؛ آنهم به علت نقش حیاتی آن در تجارت الکترونیک، لجستیک و پردازش ابری. در پاسخ به منتقدان آقای بزوس مشغلههای جانبیاش را کناری نهاده و به مدیریت روزانه بازگشته است. در نگاهی سرسری، زمانی بهتر از این وجود نمیداشت، اما چهارمین شرکت ارزشمند دنیا با مشکلاتی روبهروست: یک قرارداد اجتماعی فرسایشی، وضعیت مالی متورم و رقبایی با انرژی و قدرت تازه.
موضوع: اقتصاد جهان, کارآفرینی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 24 بهمن 1398 | بازدیدها: 2029
0
ویروس کرونا نوعی ویروس است که سبب عفونت در دستگاههای تنفسی فوقانی یعنی بینی، سینوسها و گلو میشود. بیشتر ویروسهای کرونا خطرناک نیستند، اما برخی از انواع آن واقعا جدی هستند. بهتازگی، نوع جدیدی از این ویروس شایع شده است که برخی بهاشتباه آن را بیماری کرونا مینامند. به همین دلیل، این مطلب را آماده کردهایم تا از آخرین اطلاعات بهدستآمده و روش پیشگیری و درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا آگاهتان کنیم. با ما همراه باشید.
موضوع: عمومی, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 2 آذر 1398 | بازدیدها: 1731
0
سخت است که تحت تاثیر داستان زندگی اپرا وینفری و مسیر باورنکردنی موفقیت او قرار نگرفت. او زنی است که هر آن چه سختی که فکر کنید را در زندگی مشقت بار دوران کودکی اش تجربه کرده است. در کودکی او در خانواده ای پرجمعیت بزرگ شد که توانایی خرید لباس برای او را نداشتند.
در 9 سالگی توسط نزدیکانش مورد آزار قرار گرفت و در سن 14 سالگی توسط مادرش از خانه بیرون انداخته شد و خیلی زود متوجه شد که باردار است. با این وجود او خیلی زود به قله های موفقیت و شهرت دست یافت. نام اپرا وینفری اکنون با موفقیت و گشاده دستی و مهربانی مترادف شده است. او میراثی باورنکردنی را خلق کرده و مسیری که وی از خفت تا شکوه طی کرده بسیار جالب و شگفت انگیز است.
موضوع: عمومی, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 5 آبان 1398 | بازدیدها: 2743
0
هنگامی که استیو جابز در سال ۱۹۹۷ به اپل بازگشت؛ این شرکت در وضعیت بسیار سختی قرار داشت. در آن زمان، اپل خودش را یک شرکت خلق و مبتکر معرفی کرده بود ولی به شدت مشکل سوءمدیریت و عدم تمرکز داشت. اپلی که با شرکت فعلی متفاوت است.
اپل امروز بنای خود را روی سادگی و کیفیت نهاده است و دهها محصول پر فروش در بازار دارد که شاید خلاقانه و منحصربهفرد نباشند ولی موفقیت این شرکت را تضمین کردند.
موضوع: کارآفرینی, عمومی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 25 شهریور 1398 | بازدیدها: 1319
0
از زمانیکه اقبال لاهوری و محمدعلی جناح با یکدیگر در خصوص تاسیس کشوری مستقل و مسلمان صحبت کرده تا به امروز که بیش از 70 سال از تاسیس کشور پاکستان میگذرد، مساله فقر یکی از مهمترین مسائلی بوده که مردم پاکستان با آن دست و پنجه نرم میکنند. دولتهای متعددی در پاکستان آمده و رفتهاند ولی درد فقر مردم دوا نشده است. فقری که ناشی از فساد و ناکارآمدی حاکمیت بوده و رشد سریع جمعیت نیز بر شدت آن افزوده است. چه زمانیکه پاکستان رشد اقتصادی نزدیک 10درصدی را تجربه کرد و چه زمانیکه رشد اقتصادی در پاکستان منفی بود، میزان فقر همواره بالا بوده و نابرابری درآمدی شکافی عمیق میان فقیر و غنی ایجاد کرده است. به هر حال کشوری که همواره سایه سنگین وحشت و ترور را روی خود احساس میکند و بارها حکومت نظامی بر مردم این کشور تسلط پیدا کرده است، شاید وقت زیادی برای سر وسامان دادن به اقتصاد خود نداشته باشد و به همین دلیل برای حل مشکلات خود دست به دامن کمکهای مالی خارجی میشود. کمکهای مالیای که نفس اقتصاد این کشور اسلامی را بریده است. شاید مقامات پاکستانی برای یافتن راهحلی برای بحران اقتصادی خود باید نگاهی دوباره به شعار ملی خود بیندازند: «اتحاد، انضباط و ایمان استوار» سه رکنی که در سالهای اخیر به ندرت در میان مقامات این کشور دیده میشود.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, انفوگرافی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 تیر 1398 | بازدیدها: 1884
0
دکتر دن سیگل میگوید وقتی به صفحهنمایش اسمارتفون خیره میشوید؛ چشمان خودتان را در معرض جریانی از فوتونها قرار دادهاید. به زبان دیگر، این فوتونها به مغز شما میگویند بیدار باشید.
دکتر سیگل یک پروفسور بالیتی در دانشکده روانپزشکی UCLA است. این پروفسور تمام تمرکز و وقت خود را روی کمک به مردم و تشخیص مشکلات جدی آنها در اثر استفاده از اسمارتفونها و صفحهنمایشها در در هنگام خواب است.
این استاد دانشکده روانپزشکی اعتقاد دارد مشکل بیخوابی مردم به خاطر اسمارتفونها خیلی حاد نیست و میتوان با در پیش گرفتن محدودیتها و ترفندهایی برای کنترل استفاده از صفحهنمایشها، خواب و زندگی سالمتری داشت.
موضوع: عمومی, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 تیر 1398 | بازدیدها: 1167
0
بدنتان به استفاده زیاد از گوشی تلفن واکنش نشان میدهد و با اضافه کردن لایههای جدیدی از استخوان به پس سر، سعی دارد تعادل سر روی بدن را حفظ کند.
اگر پشت جمجمه، درست قسمت بالای گردنتان یک برآمدگی احساس میکنید؛ احتمالا شما هم دچار افزایش رشد استخوان پس سری شدهاید!
این پدیده که به «برجستگی پسسری خارجی» معروف است، در واقع رشد استخوان پسسری (اکسیپیتال) در پشت جمجمه بوده که با لمس پوست میتوان آن را حس کرد.
موضوع: عمومی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 7 تیر 1398 | بازدیدها: 800
0
در سال ۱۹۴۱، «تروفیم لیسنکو» با بهدست آوردن حمایت استالین، نیکولای واویلوف عضو فرهنگستان علوم شوروی و رئیس پژوهشهای نوین شوروی را به مرگ محکوم کرد. پژوهشهایی که ده سال به طول انجامید، مطالبی بازگو نشده از این صفحهٔ شوم تاریخ علوم شوروی را گزارش میکند.
در روز نهم ژوئیه ۱۹۴۱ دادگاه نظامی در پشت درهای بسته تشکیل شد و بیش از چند دقیقه به طول نینجامید. فقط سه تن حقوقدان نظامی با درجه ژنرالی، در دادگاه حضور داشتند. هیچ شاهدی در کار نبود؛ متهم وکیل نداشت؛ رای دادگاه قبلاً صادر شده بود، و در داخل یک پرونده در دست رئیس دادگاه، ژنرال «سوسلین» بود؛ فقط میبایستی که خوانده شود.
موضوع: اقتصاد جهان, عمومی, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 23 فروردین 1398 | بازدیدها: 9606
0
در بازار خرید و فروش ارز، ما روزانه شاهد داد و ستد دلار زیادی هستیم، یکی از معضلات خریداران در این خصوص ترس از خرید دلار تقلبی بودن آنهاست و از دست رفتن سرمایه آنها میباشد لذا در این پست ما راههای تشخیص دلار تقلبی از اصلی را برای شما آماده کردیم تا بتوانیم با بخشی از این راهکارها ریسک خرید دلار تقلبی را به کمترین حد ممکن کاهش دهیم.
وقتی شما از سیستم خارج صرافی یا بانک نسبت به خرید دلار اقدام کنید، هیچ سند رسمی برای خرید ارز نداشته و نه خریدار و نه حتی فروشنده، به خوبی نمی داند که ارز مربوطه، تقلبی است یا اصل! برای این که بدانیم دلار تقلبی را چگونه میتوان به صورت ظاهری با دلار اصل تشخیص داد، این گفتار، راهکارهایی ارائه می کند.
موضوع: اقتصاد جهان, افغانستان و جهان, دانستنی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 7 فروردین 1398 | بازدیدها: 2325
0
اگر جمعیت 1 میلیارد و 394 میلیون تنی چین را با کشورهای جهان در مقایسه بگیریم، جمعیت این کشور بزرگ برابر خواهد بود با جمعیت 33 کشور جهان.
اگر جمعیت هر یکی از 33 ایالت این کشور را با جمعیت کشورهای جهان در مقایسه قرار بدهیم، نفوس پرجمعیت ترین ایالت آن «گوانگدونگ» که حدود 110 میلیون تن میشود، برابر خواهد بود با جمعیت کشور فلیپین، و نفوس کمجمعیت ترین ایالت آن «مکاو» برابر خواهد بود با جمعیت کشور کوچک «مونتینیگرو» در اروپا، یعنی 620 هزار تن.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, افغانستان و جهان, انفوگرافی, دانستنی