نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 مهر 1399 | بازدیدها: 738
0
اگر آمریکا از نهادهای جهانی پا پس بکشد، سایر قدرتها باید پا پیش بگذارند. هفتادوپنج سال پیش در سانفرانسیسکو 50 کشور منشوری را امضا کردند که سازمان ملل متحد را تشکیل داد، آنها یک جای خالی برای هلند گذاشتند تا چند ماه بعد پنجاهویکمین عضو موسس شود. سازمان ملل متحد تاحدی از انتظارات فراتر رفته است. برخلاف جامعه ملل، که پس از جنگ جهانی اول پایهگذاری شد، سازمان ملل باقی ماند. اعضای آن به دلیل استعمارزدایی تا 193 کشور افزایش یافت. و جنگ سوم جهانی هم رخ نداد.
اما تاکنون سازمان ملل مانند سایر ساختارها ازجمله سازمان تجارت جهانی (WTO) و معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی (NPT)، برای کمک به ایجاد نظم برای برونرفت از بینظمی طراحی شده است. این نظام، که سازمان ملل در راس آن قرار دارد، با مشکلات داخلی، تلاش جهانی برای مقابله با خیزش چین، و بیش از همه با غفلت و حتی دشمنی کشوری که بنیانگذار و حامی اصلی آن است، یعنی ایالات متحده احاطه شده است.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 20 فروردین 1399 | بازدیدها: 1171
0
جهان چند قطبی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری در سال ۱۹۹۱ یک قطبی شد و ایالات متحده امریکا منحیث یگانه ابر قدرت اقتصادی ـ نظامی در عرصهی نظام جهانی باقی ماند. از آن زمان تا حال، در رابطه به دوام و سقوط نقش جهانی این ابرقدرت در میان نخبهگان سیاسی و مجامع دانشگاهی رسالهها و مقالات زیادی منتشر شده است. در این میان باور غالب بر این بوده که پس از امریکا، کشور بزرگ چین است که ظرفیت و تواناییهای لازم را برای احراز ابرقدرت بدیل در آینده جهان دارا است.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 4 فروردین 1399 | بازدیدها: 1082
0
لی ادلکورت، متخصص پیشبینی روندها، میگوید: واگیر کرونا به «رکود جهانی عظیمی که تا کنون تجربه نشده» خواهد انجامید اما در نهایت به بشریت اجازه خواهد داد ارزشهای خود را از نو بچیند.
کرونا در حال ایجاد یک «قرنطینهی مصرف» است و تأثیر شگرف فرهنگی و اقتصادی برجا خواهد گذاشت. مردم بالاجبار به زندگی با داراییهای کمتر و مسافرت رفتنهای کمتر عادت میکنند چون این ویروس زنجیرهی تأمین جهانی و شبکههای حمل و نقل را مختل میکند.
خواهیم آموخت چطور فقط با یک لباس شاد باشیم، داشتههای محبوب قدیمی خود را از نو کشف کنیم، کتابی فراموش شده بخوانیم و حسابی مایه بگذاریم تا زندگی را زیبا کنیم. این ویروس همچنین نشان میدهد چطور اختلال اقتصادی میتواند مزایای محیطزیستی داشته باشد.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 12 اسفند 1398 | بازدیدها: 4050
0
[مجموع بودجه ملی سال مالی 1399 حدود 428 میلیارد افغانی تصویب شده است که 26 درصد تولید ناخالص داخلی را ارایه مینماید.
بودجه عادی سال مالی 1399 بالغ بر 289 میلیارد افغانی میباشد که در مقایسه با بودجه سال مالی 1398 حدود 3 درصد کاهش را نشان میدهد. همچنان بودجه انکشافی در سال مالی 1399 بالغ بر 139 میلیارد افغانی پلان شده است. (بودجه عملیاتی / عادی: 67 درصد و بودجه انکشافی: 33 درصد)
بودجه عادی سال مالی 1399 نسبت به بودجه عادی سال مالی 1398 حدود 3 درصد کاهش داشته است که دلیل آن حذف هزینههای غیرضروری، اصل صرفهجویی و هزینههای که ماهیت یکبارگی داشتند (مانند هزینه انتخابات) بوده است.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, افغانستان و جهان
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 تیر 1398 | بازدیدها: 2034
0
دولت پاکستان روز ۱۱ جون بودجه سالانهاش را برای سال مالی ۲۰۱۹-۲۰۲۰ ارایه کرد و پس از ۱۷ روز تاخیر، سرانجام در ۲۸ جون توانست آن را به تصویب برساند. دلیل این تاخیر قابلتوجه مقاومت شدید اپوزیسیون دولت در مجلس بود که دولت را به سوءمدیریت اقتصادی متهم و به راهاندازی اعتراضات تهدید کرد.
وضعیت اقتصادی امروز پاکستان به راستی که نگرانکننده است. گزارش دولتی «سروی اقتصادی پاکستان» برای سال جاری که پیش از ارایهی بودجه سالانه منتشر میشود، تصویر ناامیدکنندهای را از اقتصاد داخلی این کشور بیرون داده است.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 7 فروردین 1398 | بازدیدها: 2325
0
اگر جمعیت 1 میلیارد و 394 میلیون تنی چین را با کشورهای جهان در مقایسه بگیریم، جمعیت این کشور بزرگ برابر خواهد بود با جمعیت 33 کشور جهان.
اگر جمعیت هر یکی از 33 ایالت این کشور را با جمعیت کشورهای جهان در مقایسه قرار بدهیم، نفوس پرجمعیت ترین ایالت آن «گوانگدونگ» که حدود 110 میلیون تن میشود، برابر خواهد بود با جمعیت کشور فلیپین، و نفوس کمجمعیت ترین ایالت آن «مکاو» برابر خواهد بود با جمعیت کشور کوچک «مونتینیگرو» در اروپا، یعنی 620 هزار تن.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, افغانستان و جهان, انفوگرافی, دانستنی
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 اسفند 1397 | بازدیدها: 2185
0
اقتصادهای درحال ظهور، همانند ترکیه، مصر و اندونیزی تا یک دهه دیگر، نیروگاههای اقتصاد جهان خواهند بود. براساس آمار که بتازگی از سوی بانک انگلیسی «ستندرد چارترد» منتشر شد، کشورهای چین و هند، با پیشی گرفتن از آیالات متحده، در ردههای اول و دوم بزرگترین اقتصادهای جهان متکی خواهند شد و آیالات متحده نیز تا یک دهه دیگر به جایگاه سوم سقوط خواهد کرد.
در ذیل ده اقتصاد برتر جهان که دارای بیشترین تولید ناخالص داخلی براساس سنجش برابری قوه خرید (Gross Domestic Product on Purchasing Power Parity) اند، در مقایسه با تولید ناخالص داخلی این کشورها در سال 2017 و جایگاه فعلی آنها در رده بندی بزرگترین اقتصادهای جهان را فهرست نموده ایم.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, انفوگرافی
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 20 اسفند 1397 | بازدیدها: 989
0
اکونومیست در سرمقاله تازهترین شماره خود در بیست و سوم فبروری با اشاره به لزوم ایجاد اصلاحات اقتصادی در چین مینویسد: آنچه در معرض خطر قرار دارد، مسیر اقتصاد 14 تریلیون دلاری چین است. اگر اقتصاد چین لیبرالتر باشد، این کشور میتواند در نهایت ثروتمندتر شود و دشمنان کمتری داشته باشد. وقت آن رسیده که رئیسجمهور چین تغییر رویه دهد.
طی دو هفته گذشته مذاکرهکنندگان چینی و آمریکایی در پکن و واشینگتن برای پایان دادن به مناقشات تجاری تا پیش از مهلت مقرر در تلاش بودهاند. دونالد ترامپ تهدید کرده، اگر این مذاکرات تا پیش از یکم مارس به سرانجام نرسد، تعرفهها بر واردات کالاهای چینی را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش خواهد داد. با این حال ممکن است، این زمان برای ادامه مذاکرات تمدید شود.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 20 اسفند 1397 | بازدیدها: 1512
0
اگرچه چین طی چهار دهه گذشته پیشرفت قابل توجهی در زمینه کاهش فقر داشته، اما نابرابری نیز افزایش چشمگیری داشته است. در حالی که متوسط درآمد سرانه خانوارهای شهری در سال گذشته حدود پنج هزار و 600 دلار بوده، این رقم برای خانوارهای روستایی یکهزار و 642 دلار گزارش شده است.
اصلاحات و باز شدن درهای اقتصاد چین طی ۴۰ سال گذشته، برای صدها میلیون چینی این فرصت را فراهم آورد تا از فقر نجات پیدا کنند. یکی از برنامههای دولت در سال جاری میلادی این است که ۱۰ میلیون نفر دیگر را از خط فقر خارج کند. این اقدام به عنوان بخشی از برنامههای دولت چین برای پایان دادن به «فقر شدید» تا پایان سال ۲۰۲۰ است.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 20 اسفند 1397 | بازدیدها: 685
0
به هر نوع فن آوری نوآورانه در زمینه مالی «فینتک (FinTech)» میگویند که مخفف «Financial Technology» است. این فناوری تلاش میکند که با ارائه راه کارهای جدید در حوزه مالی و پرداخت آنلاین قدمهای مثبتی برای آسان تر و امن کردن خدمات مختلف حوزه مالی انجام دهد. به عنوان یک روند غیرقابل انکار، فینتک بر تمام جنبههای اصلی زندگی تاثیر گذاشته است. این اینفوگرافیک اطلاعات جالب و حیرت انگیزی درباره صنعت روبهرشد فینتک ارائه میدهد. اینفوگرافیک زیر درباره روند رشد فینتک در سالهای گذشته و پیشبینیهایی درباره روندها، چالشها و اتفاقاتی که پیشبینی میشود در این حوزه اتفاق بیفتد، میباشد. این اینفوگرافیک به بررسی فین تک در زمینههای بانکداری، هوشمصنوعی، بیمه و شیوههای نوین پرداخت و … میپردازد.
موضوع: اقتصاد جهان, خبرهای اقتصادی, انفوگرافی, تکنولوژی و فناوری, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 14 اسفند 1397 | بازدیدها: 1189
0
ظاهرا تاسیس یک شرکت بزرگ و مهم تکنولوژی نمیتواند دلیل کافی برای جلوگیری از اخراج و برکناری از این شرکت باشد. استیو جابز شاید بهترین نمونه در این مورد باشد؛ او اپل را ترک کرد یا کنار گذاشته شد (بسته به دیدگاه شما به عملکرد او در این شرکت) و سپس شرکت دیگری تاسیس کرد و تا زمان بازگشت دوبارهاش به اپل، تمام وقتش را صرف این شرکت تازه تاسیس کرد.
اتفاقهای مشابه این در سالهای اخیر هم افتادهاند و شاید یکی از جنجالی ترین آنها اخراج تراویس کالانیک مدیرعامل شرکت اوبر باشد. با این اوصاف تاسیس یک شرکت تکنولوژی که بعدها به یکی از موفقترین و موثرترین شرکتهای جهان تبدیل شود، نمیتواند تضمینی برای باقی ماندن موسسان و مدیران آن در جایگاه خودشان باشد. درست به همین دلیل هم مجله آنلاین بیزینس اینسایدر به بررسی و معرفی معروفترین و مهمترین مدیران تکنولوژی که از شرکتشان اخراج شده یا کنار گذاشته شدند، پرداخته است.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, کارآفرینی, دانستنی, تکنولوژی و فناوری, رموز موفقیت, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 30 بهمن 1397 | بازدیدها: 999
0
باید به این نکته توجه داشت، اتکا بیش از حد به این معیار و شاخصهای آن برای برنامهریزی برای شروع کسب و کار نمیتواند جایگزین تحقیقات دیگری مانند تحقیقات بازار به خصوص برای سرمایهگذاران خارجی که به علت شرایط نامساعد محیط کسب و کار کشورشان تصمیم میگیرند در کشورهای دیگر کسب و کار خود را آغاز کنند، باشد. چرا که ممکن است کشوری از لحاظ شاخص و زیرشاخصهای سهولت کسب و کار رتبه مناسبی داشته باشد ولی در برخی محصولات، بازار آن کشور بسیار کوچک و اشباع شده و فرهنگ مصرف کاملا متفاوتی داشته باشد. در هر حال، توجه به این شاخص و به خصوص توجه ویژهتر به زیرشاخصهای آن (به عنوان مثال ممکن است برای یک کسب و کار هزینه تامین برق سهم قابل توجهی از هزینههای آن کسب و کار را شامل شود و برای کسب و کار دیگری اینگونه نباشد.) برای سرمایهگذاران و کارآفرینان که به دنبال توسعه کسب و کار خود و کسانی که به دنبال شروع یک کسب و کار میباشند میتواند بسیار مفید باشد.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, انفوگرافی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 30 بهمن 1397 | بازدیدها: 625
0
مدیریت ثروت (Wealth Management)، یکی از شاخههای مشاوره سرمایهگذاری است که از ترکیب فعالیتهای گوناگون از جمله برنامهریزی مالی، مدیریت سبد سهام سرمایهگذاری و خدمات مشاورهای سرمایهگذاری، حقوقی و … تشکیل شده است. این اصطلاح نخستین بار در سال ۱۹۳۳ مورد استفاده قرار گرفت. بانکهای آمریکایی گلدمن ساکس و مورگان استنلی و نیز بانک سوئیسی UBS نخستین شرکتهای خدمات مالی و بانکداری بودند که خدمات مدیریت ثروت را ارائه نمودند. اکثراً مشتریان حقوقی و حقیقی خاص بانکها که معمولاً خالص ارزش دارائیهای آنان نزد بانک بیش از یک میلیون دلار بوده یا شرکتهای حقوقی کوچک با درآمدهای بالا، مشتریان خدمات مدیریت ثروت را تشکیل میدهند.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, انفوگرافی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 30 بهمن 1397 | بازدیدها: 1757
0
طبق این پیش بینی بیشترین رشد اقتصادی در جهان برای سوریه با پشت سر گذاشتن اتفاقات پرفراز و نشیب در سالهای اخیر است. پیش بینی شده است این کشور حدود ۹.۹ درصد رشد در تولید ناخالص داخلی را تجربه خواهد کرد. همچنین رشد ایالات متحده حدود ۲.۳ درصد پیش بینی شده است به طوری که از نرخ رشد سال گذشته (حدود ۲.۹ درصد) کمتر میباشد. به نظر میرسد فدرال رزرو با توجه به اثرات کاهش مالیات سال گذشته، سیاستهای پولی را تشدید کند.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, انفوگرافی, برگرفته
نویسنده: اندیشکده | تاریخ: 21 آذر 1397 | بازدیدها: 1463
0
بر اساس گزارش منتشرشده از سوی موسسه صلح استکهلم (SIRPI)، هزینههای نظامی جهان در سال 2017 به یک هزار و 739 میلیارد دلار رسید که بالاترین سطح پس از پایان جنگ سرد بوده است. پس از 13 سال رشد پیوسته از سال 1999 تا 2011، بودجه نظامی کشورهای جهان در سالهای 2012 تا 2016 یا کم شده بود یا تغییری نکرده بود، اما در سال 2017، هزینههای جهانی کل با رشدی 1 /1درصدی مواجه شد. گزارش موسسه صلح استکهلم در واقع روندهای منطقهای و ملی را در سال 2017 و همچنین در یک دهه اخیر نشان میدهد. مخارج نظامی جهان در سال 2017 تقریباً معادل 2 /2درصدی تولید ناخالص داخلی (GDP) جهانی یا 230 دلار به ازای هر نفر بود. هزینههای نظام به عنوان سهمی از GDP که با عنوان «بار نظامی» خوانده میشود در حقیقت کسری از منابع ملی را مشخص میکند که به فعالیتهای نظامی اختصاص داده شده و باری را بر دوش اقتصاد وارد میکند. بار نظامی جهانی در زمان جنگ سرد و در سال 1992 به اوج خود یعنی 3 /3 درصد رسید و پایینترین سطح آن در سال 2014 معادل 1 /2 درصد به ثبت رسید.
موضوع: اقتصاد جهان, اقتصاد و سیاست, خبرهای اقتصادی, انفوگرافی, دانستنی, برگرفته